Beroepen van de toekomst in de zorg

dr. Peter Nouwens

“Ben de verandering die je nastreeft!”

Peter Nouwens is de initiatiefnemer van Adforto en een resultaat en inhoudelijk gedreven adviseur die kan bogen op een brede en succesvolle carrière in de langdurige zorg als deskundige maar ook als eindverantwoordelijke bestuurder. Onder zijn leiding werden fundamentele veranderingstrajecten en innovatieve projecten met duurzaam en zichtbaar resultaat afgerond.

Peter Nouwens werd onderscheiden voor zijn bijdrage aan de verbetering van de ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. Hij is onderzoeker op de Universiteit van Tilburg binnen het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn: Tranzo. Hij deed onderzoek naar de achtergrond van mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) of Zwakbegaafdheid (ZB) die een beroep doen op de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Peter promoveerde op dit onderzoek. Hij is toezichthouder in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij is initiatiefnemer van Support4Life. Een initiatief dat gericht is op de versterking van de kwaliteit van leven van jongvolwassenen met niet aangeboren hersenletsel (NAH).

Peter Nouwens is energiek, creatief en in staat om, vanuit de verbinding, organisaties in beweging te brengen. Hij is nieuwsgierig, communicatief en beschikt over goede analytische vaardigheden. Hij kan snel schakelen tussen onderwerpen en heeft oog voor de perspectieven van alle belangrijke stakeholders. Hierdoor komen waardevolle en waardevaste veranderingen tot stand.

Hij brengt door zijn humor en relativeringsvermogen “lucht en ruimte” in veranderingsprocessen. Hij is uitstekend op de hoogte van de lopende transities in de langdurige zorg en is ervaren in de ontwikkeling van nieuw, passend beleid in deze context. Projecten en ontwikkelingsprocessen worden door hem onderbouwd met actuele en relevante kennis.

Wilt u weten wat Peter Nouwens voor u of uw organisatie kan betekenen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Of bel naar telefoonnummer: +316 33 93 32 47